Βιωματικό σεμινάριο Δραματοθεραπείας

με τον Prof. Mooli Lahad, ειδικό στη θεραπεία τραύματος παγκοσμίως

Ημέρες Σεμιναρίου: Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ώρες διεξαγωγής:   10.00 έως 18.00

Χώρος Διεξαγωγής: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72, Αθήνα

Κόστος συμμετοχής 160 ευρώ. Μειωμένο 100 ευρώ.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 7258741 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Παιχνίδι και Φαντασία-Η διαδρομή από το τραύμα στη θεραπεία


Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνήσουμε πως η παιγνιώδης διάθεση και η φαντασία έχουν τη δυνατότητα να θεραπεύσουν εκείνους που πάσχουν από μετατραυματική διαταραχή άγχους.

Η πολύχρονη έρευνα του Mooli έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν από μετατραυματική διαταραχή άγχους απέχουν από το παιχνίδι και εμφανίζουν φτωχή φαντασία. Το παρελθόν τους είναι παγωμένο και κυριαρχεί ο τρόμος, ενώ οι εικόνες που έρχονται από αυτό είναι κυρίως αρνητικές και επώδυνες.

Πρόσφατες έρευνες σχετικά με την ελαστικότητα του εγκεφάλου δείχνουν ότι μπορούμε να διευκολύνουμε την αλλαγή μέσω της ταυτόχρονης έκθεση μας σε θετικές εικόνες και εναλλακτικές διεξόδους.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα γνωρίσουμε τρόπους ώστε να επαναφέρουμε σταδιακά το παιχνίδι, την παιγνιώδη διάθεση και τη φαντασία στη ζωή του θεραπευόμενου από το μετατραυματικό στρες. Θα τον οδηγήσουμε μέσα από αυτές τις πηγές της αλλαγής στη σταδιακή μείωση των συμπτωμάτων και την επανάκτηση του ελέγχου της ζωής του.

Το σεμινάριο θα είναι βιωματικό αλλά θα περιλαμβάνει παράλληλα διαλέξεις και video.
Ο Mooli Lahad είναι καθηγητής κλινικής ψυχολογίας και δραματοθεραπείας στο Κολέγιο Tel Hai στο Ισραήλ. Ιδρυτής και πρόεδρος του κοινοτικού κέντρου πρόληψης άγχους και θεμελιωτής της δραματοθερσπείας στο Ισραήλ.Ειδικός στη θεραπεία τραύματος μέσω τέχνης παγκοσμίως.

Είναι συγγραφέας 35 βιβλίων και άρθρων σχετικά με την εφαρμογή των δημιουργικών θεραπειών σε μετατραυματικές καταστάσεις συνοδευόμενες από κατάθλιψη και  άγχος.

Ανέπτυξε πολλά μοντέλα και μεθόδους στη Δραματοθεραπεία με πιο γνωστό το 6psm, μοντέλο κατασκευής ιστοριών.

Έχει πάρει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων το βραβείο Bonner από την Ισραηλινή ένωση Ψυχολόγων, από το Αντλεριανό Ινστιτούτο για την ευημερία του παιδιού και από το πανεπιστήμιο του Tel Aviv για την προσφορά του στις θεραπείες μέσω τεχνών και τον πρωτοποριακό του ρόλο στη Δραματοθεραπεία.

 

 

 

Σεμιναριο

 

 

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας με τον Mooli Lahad

21 και 22 Απριλίου 2018

Περισσότερα στα τελευταία νέα