Ινστιτούτο δραματοθεραπείας αιών

Πρατίνου 72, Αθήνα 11634,Τηλ. 2107258741, Fax. 2107258766,

e-mail. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας

με τον Dr Avi Hadari, Ψυχολόγο, Εκφραστικό Θεραπευτή, Δραματοθεραπευτή

 

Πως αξιοποιείται η μέθοδος Gestalt στη μεθοδολογία και στην πρακτική της Δραματοθεραπείας

 

Ημέρες Σεμιναρίου: Σάββατο 10 και Κυριακή 11  Νοεμβρίου 2018

Ώρες διεξαγωγής:   10.00 έως 18.00

Χώρος Διεξαγωγής: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72, Αθήνα

Κόστος συμμετοχής 160 ευρώ.

Μειωμένο 100 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι).

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 7258741 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

 

Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα  έναν από τους πιο πεπειραμένους και εμβληματικούς θεραπευτές μέσω Τέχνης, τον Δραματοθεραπευτή και Gestalt Therapist Avi Hadari.

Σε αυτό το σεμινάριο θα εξερευνήσουμε πως η μέθοδος Gestalt εφαρμόζεται  στην Εκφραστική Θεραπεία. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις καινοτόμες τεχνικές που χρησιμοποιεί ο Avi στην κλινική του πρακτική. Ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή την προσέγγιση θα έχουν η μουσική και η αφήγηση ιστοριών.

 

 

Ο Avi Hadari (1948, Ισραήλ) είναι ψυχολόγος, εκφραστικός θεραπευτής με ειδίκευση στη μέθοδο Gestalt στη θεραπεία ζεύγους και στην οικογενειακή θεραπεία. Έχει εργαστεί σε προγράμματα ανά τον κόσμο (Τουρκία, Ιταλία, Αμερική).

Διευθύνει από το 1998 το Τμήμα Δραματοθεραπείας στο  Lesley University (Tel Aviv). Διδάσκει σε Πανεπιστήμια της Αμερικής και συχνά είναι προσκεκλημένος στο New York University. Η προσέγγιση του συνδυάζει αριστοτεχνικά τη Δραματοθεραπεία με την θεατρική μέθοδο της  Uta Hagen “Respect for Acting” στο  Actors studio. Εισάγει επίσης το ηχητικό περιβάλλον από διαφορετικά και πρωτότυπα όργανα στην αφήγηση ιστοριών και τη διαμεσολάβηση της σχέσης θεραπευτή-θεραπευόμενου.

 

 

 

 

 

 

Ανακοίνωση έναρξης Ακαδημαϊκού έτους 2018-19

στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ στην Αθήνα

και στο κέντρο Ροές στη Θεσσαλονίκη

 

 

 

Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ έχοντας 25 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο της Δραματοθεραπείας -εκπαίδευση, θεραπεία , έρευνα- συνεχίζει, ανανεώνεται και εξελίσσεται.

Πιο συγκεκριμένα συνεχίζεται η εκπαίδευση στη Δραματοθεραπεία, από την οποία έχουν αποφοιτήσει δεκάδες επαγγελματίες δραματοθεραπευτές μέλη της Ένωσης  Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος σήμερα.

Ανανεώνουμε την τετραετή part time εκπαίδευση μας με νέους συνεργάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εισάγοντας νέα μαθήματα και δραστηριότητες.

Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου ενώ το εισαγωγικό έτος είναι ακόμα ανοικτό έως τη 31η Οκτωβρίου.

Και κάτι νέο!!! Μεγαλώνουμε και ξεκινάμε κύκλο σπουδών στη Δραματοθεραπεία στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο «Ροές». Έναρξη 20 Οκτωβρίου.

Παράλληλα ξεκινάει ο τρίτος κύκλος σπουδών στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών (Expressive Therapy) 2-3-4 Νοεμβρίου. Ο γνωστός και στη χώρα μας Εκφραστικός Θεραπευτής Dr Avi Goren-Bar, οργανώνει ένα διετές πρόγραμμα Expressive Therapy, που περιλαμβάνει 8 modules ( Παρασκευή απόγευμα- Σάββατο και Κυριακή συνολικής διάρκειας 235 ωρών), κατανεμημένο σε 2 έτη (4 +4 module).

Πιστεύουμε ότι ακόμη και  σε δύσκολους καιρούς έχουμε τη δυνατότητα  να επενδύσουμε στην εκπαίδευση και αυτή την πίστη μας κάνουμε πράξη.

.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Αθήνα  τηλ. 210 7258741

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.     www.aeon-dramatherapy.gr

Θεσσαλονίκη τηλ. 6973826821,2314 032417

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. www.dramatherapist.gr

 

 

Εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  στην

Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών

2018-2020

Στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ  συνεχίζεται το πρόγραμμα

εντατικών σπουδών στην Εκφραστική Θεραπεία  μέσω Τεχνών (Ιntermodal Clinical Εxpressive Τherapy) .

Τον Ιούνιο του 2018 αποφοίτησε η δεύτερη  γενιά των σπουδαστών μας και το Φθινόπωρο του 2018 ξεκινάει  ο νέος εκπαιδευτικός κύκλος  που θα ολοκληρωθεί σε 2 έτη.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα αρχίζει  το τριήμερο  2, 3, 4 Νοεμβρίου και απευθύνεται στους επαγγελματίες των ανθρωπιστικών σπουδών μετά από προσωπική συνέντευξη και πλήρες βιογραφικό σημείωμα.

 

Το πρόγραμμα διευθύνεται από τον Dr Avi Goren-Bar, Κλινικό & Εκπαιδευτικό Ψυχολόγο, εκφραστικό Θεραπευτή, γνωστό για την εφαρμογή προγραμμάτων  της Εκφραστικής Θεραπείας μέσω Τεχνών στον Ευρωπαϊκό χώρο. Για την  υλοποίηση του προγράμματος συμμετέχουν  εκτός από τον Avi Goren-Bar και ομάδα συνεργατών από τις Ελένη Κουρλέση, Κατερίνα Φωτιάδη, Μαρία Μαραγκοπούλου και  Μαρίλη Τοπούζογλου.

 

Στόχοι του Προγράμματος:

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα οφείλουν να  παρακολουθήσουν τις 120 εκπαιδευτικές ώρες ανά έτος κατανεμημένες σε 4 τακτά εντατικά σεμινάρια.

Η εκπαίδευση θα συνδυάζει  τη θεωρητική γνώση με τη βιωματική εμπειρία και την εποπτεία.

Μέχρι το τέλος των 2 ετών, οι συμμετέχοντες θα έχουν παρακολουθήσει 240 ώρες εντατικής εκπαίδευσης στον τομέα της  Εκφραστικής Θεραπείας μέσω των Τεχνών. Οι σπουδαστές του προγράμματος  οφείλουν να ξεκινήσουν πρακτική άσκηση στην  Εκφραστική Θεραπεία, η  οποία  θα βασίζεται στις αρχές  του προγράμματος. Επίσης συνιστάται για όσους δεν βρίσκονται ή δεν έχουν ολοκληρώσει τη θεραπευτική τους διαδικασία να την ξεκινήσουν.

Κάθε Εντατικό σεμινάριο- Μαραθώνιος  θα πραγματοποιείται  απόγευμα  Παρασκευής  έως και Κυριακή βράδυ. (Παρασκευή 17.00-22.00, Σάββατο και Κυριακή  10.00 π.μ.-20.00μ.μ.)

Ημερομηνίες σεμιναρίων:

1οΣεμινάριο: Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

2ο Σεμινάριο: Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Κυριακή 13  Ιανουαρίου 2019.

3ο Σεμινάριο: Παρασκευή 12, Σάββατο 13, Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

4ο Σεμινάριο: Παρασκευή 7, Σάββατο 8, Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.

 

Οι θεματικές του προγράμματος είναι:

 

 Οι βασικές έννοιες στην Εκφραστική Θεραπεία Art Therapy (Δημιουργικός άξονας -  ένα διαγνωστικό και παρεμβατικό μέσον στην Κλινική Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών)

 Η εφαρμογή της  θεωρίας του Jung στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών.

 Η εφαρμογή της Ψυχολογίας του εαυτού και των σχέσεων Αντικειμένου στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών.

 Η  μέθοδος Gestalt στην Εκφραστική Θεραπεία  μέσω Τεχνών.

 Η αξιοποίηση των εικαστικών ,της μουσικής και της κίνησης στη Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών (Το Μοντέλο της εναλλαγής-μετασχηματισμού μεταξύ διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων).

 Οι Ψυχοθεραπευτικές μελέτες στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών: Μεταβίβαση-αντιμεταβίβαση, διαδικασία και απόρριψη

 Η εφαρμογή της Εκφραστικής Θεραπείας μέσω Τεχνών σε ζευγάρια και οικογένειες

 Η Διαδικασία Ομάδας στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών

 

Κόστος συμμετοχής ανά τριήμερο 270 ευρώ+ΦΠΑ.

Με την ολοκλήρωση του διετούς προγράμματος θα χορηγείται πιστοποιητικό σπουδών στην Εκφραστική Θεραπεία μέσω Τεχνών.

 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 2107258741- 2107258766

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σεμιναριο

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας

με τον Dr Avi Hadari, Ψυχολόγο, Εκφραστικό Θεραπευτή, Δραματοθεραπευτή

Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση έναρξης

Ακαδημαϊκού έτους

2018-19

στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ στην Αθήνα

και στο κέντρο Ροές στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα στα τελευταία νέα