Ινστιτούτο δραματοθεραπείας αιών

Πρατίνου 72, Αθήνα 11634,Τηλ. 2107258741, Fax. 2107258766,


Βιωματικό σεμινάριο Δραματοθεραπείας

με τη Λίλυ Στυλιανούδη και τον Στέλιο Κρασανάκη

Ημέρες Σεμιναρίου: Σάββατο 30 Ιουνίου και Κυριακή 1 Ιουλίου 2018
Ώρες διεξαγωγής:   11.00 έως 19.00

Χώρος Διεξαγωγής: Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72, Αθήνα

Κόστος συμμετοχής 160 ευρώ. Μειωμένο 100 ευρώ.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 7258741 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Το  Γενεόγραμμα στη Δραματοθεραπεία

Η Δραματοθεραπεία ως πολυσυλλεκτική θεραπευτική μέθοδος υιοθετεί και αξιοποιεί τεχνικές και θεραπευτικά εργαλεία προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της που είναι η αλλαγή και η προσωπική ανάπτυξη των θεραπευομένων.
Το γενεόγραμμα αποτελεί μία από τις πλέον καρποφόρες εφαρμογές στη Δραματοθεραπεία γιατί φέρνει στο προσκήνιο ιστορίες που ανήκουν στο οικογενειακό στερέωμα και μπορούν να αποτελέσουν το σενάριο για μια δραματοθεραπευτική mise en scène.
Η θεραπευτική παρέμβαση βάσει του γενεογράμματος ενδυναμώνεται με τη σύμπραξη της ομάδας και οδηγεί σε επανορθωτικές κινήσεις μέσω της δραματοποίησης της οικογενειακής ιστορίας που αφορά το συγκεκριμένο άτομο. Η οικογενειακή ιστορία επικαιροποιείται, παρουσιάζεται και αναπαρίσταται με στόχο την κατανόηση του εαυτού εντός της δυναμικής της ομάδας μέσα από τη μεταφορά και τη δραματική απόσταση, έννοιες που η Δραματοθεραπεία εμπεριέχει εξ ορισμού και χρησιμοποιεί με στόχο τη διαχείριση δύσκολων προσωπικών φάσεων, σταθμών και τραυμάτων.
Το κάθε μέλος της ομάδας υποκαθιστά μέλος της οικογένειας και έχει τη δυνατότητα να δώσει τη λύση στο εδώ και τώρα της δραματοθεραπευτικής αναπαράστασης.
Αναδεικνύονται τα οικογενειακά patterns και αποκαθίσταται η συνέχεια και η καταγωγή της προσωπικής ιστορίας συμβάλλοντας στη μελλοντική προοπτική της.

ΛΙΛΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥΔΗ

Νομικός – Ανθρωπολόγος, Διευθύντρια Ερευνών (Ερευνήτρια Α΄ Βαθμίδος). Διευθύνει το «Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Κοινωνίας» της Ακαδημίας Αθηνών από το 2003.
Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Παρίσι (Université de Paris 7, Jussieu) και απέκτησε διδακτορικό στην Ανθρωπολογία του Δικαίου από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Paris I, Panthéon-Sorbonne. Περιοχές ανθρωπολογικής έρευνας: Αφρική (Κέρας της Αφρικής και Κονγκό), Νέα Ζηλανδία (Μαορί) και Ελλάδα.
Επιστημονικά ενδιαφέροντα: νομική ανθρωπολογία, κλινική ανθρωπολογία, ανθρωπολογία της παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς, νεανικές κουλτούρες, σημειωτική και σημειωτική ανάλυση λόγου, μεθοδολογία έρευνας κοινωνικών επιστημών, επιστημολογία.
Ασχολείται με την εφαρμογή της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στον Δημόσιο τομέα καθώς και στον τομέα της Ψυχικής Υγείας. Έχει συμβάλει και συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα και κινήσεις σχετικά με την ευαισθητοποίηση του κοινού για: α. την ψυχική ασθένεια και την επανενσωμάτωση των ψυχικά ασθενών στην κοινωνία και τις οικογένειές τους, β. την αλλαγή των αξιακών συστημάτων και των ανθρωπίνων σχέσεων σε μία διαρκώς υπό αλλαγή σύνολη κοινωνία, γ. εκπαίδευση παιδιών μειονοτήτων, όπως στη περίπτωση των παιδιών των Ελλήνων Μουσουλμάνων καθώς και παιδιών μεταναστών, δ. τους αστέγους των Αθηνών, κ.ά

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ

Εργάζεται ως Ψυχίατρος, Δραματοθεραπευτής, Σκηνοθέτης ενώ διδάσκει το μάθημα της Δραματοθεραπείας στο ΕΚΠΑ, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στο Αμερικανικό κολλέγιο.
Εργάζεται για 30 χρόνια στον χώρο της απεξάρτησης.
Ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ που παρέχει εκπαίδευση, έρευνα και θεραπεία.
Πρόεδρος του κλάδου «Τέχνη και Ψυχιατρική», της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) και μέλος του ΔΣ της ΕΨΕ.
Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ) και του EFD (European Federation of Dramatherapy), μέλος  του ΔΣ, εκπροσωπώντας τις δύο ελληνικές ενώσεις Δραματοθεραπείας (ΕΔΠΕ, ΠΕΕΔΠ).
Ιδρυτικό μέλος και εκπρόσωπος του EFD  στη World Alliance of Dramatherapy (WADTH).
Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά επιστημονικά περιοδικά και βιβλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει επιμεληθεί την έκδοση αρκετών βιβλίων που αφορούν τη Δραματοθεραπεία στη χώρα μας, ως επιστημονικά υπεύθυνος σειράς, παλαιότερα στα «Ελληνικά Γράμματα» και στις «Εκδόσεις Παρισιάνου» σήμερα.
Έχει συμμετάσχει με  εισηγήσεις και εργαστήρια σε περισσότερα από 100 συνέδρια και έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο EATI “Participant of the year” το 2001.
Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Νάξου. 

 

Σεμιναριο

 

 

Βιωματικό σεμινάριο Δραματοθεραπείας με τη Λίλυ Στυλιανούδη και τον Στέλιο Κρασανάκη

30 Ιουνίου  και 1 Ιουλίου 2018

Περισσότερα στα τελευταία νέα