2011 Δραστηριότητες

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Expressive therapy between Art & Structure

Prof. Mooli Lahad Ph.D.

 

Ημέρες σεμιναρίου: Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Χώρος σεμιναρίου:   Studio ‘ΑΙΩΝ’, Πρατίνου 72, Παγκράτι

Ώρες σεμιναρίου: Σάββατο 28 Μαΐου 10.30-18.30

Κυριακή 29 Μαΐου  10.30-18.30

 

1.Τα 7 επίπεδα ερμηνείας του «μοντέλου κατασκευής μιας ιστορίας σε 6 μέρη» (BASIC-RH)

Στα 17 χρόνια από τότε που δημοσιεύτηκε το χτίσιμο μιας ιστορίας σε 6 μέρη από τον Mooli Lahad, έχει αναπτύξει 6 επιπλέον επίπεδα κατανόησης της ιστορίας, έτσι ώστε ο θεραπευτής να μπορεί να σχηματίσει μια εικόνα του εσωτερικού κόσμου του θεραπευόμενου.  Σ’ αυτό το σεμινάριο θα παρουσιάσει αναλυτικά τα επιμέρους επίπεδα και θα ακολουθήσει πρακτική εξάσκηση πάνω σ’ αυτά. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν μαζί τους «ιστορίες σε 6 μέρη» που έχουν ήδη δουλέψει με τους θεραπευόμενους τους.

2.Ταξιδεύοντας στο μαγικό κόσμο : Μια άλλη πρωτότυπη τεχνική του Mooli Lahad είναι  η χρήση θεραπευτικών καρτών με δύσκολες περιπτώσεις όπου ο θεραπευτής νιώθει ότι έχει μπλοκάρει η θεραπευτική διαδικασία. Οι συμμετέχοντες   θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια δύσκολη περίπτωση που επιθυμούν να συζητήσουν και να δουλέψουν με κάρτες.

O prof. Μοοli Lahad PH.D είναι κάτοχος 2 διδακτορικών,  στην Ψυχολογία και  στην ανθρωπιστική επιστήμη (human and life science).Ιατρικός και εκπαιδευτικός ψυχολόγος, δραματο θεραπευτής και βιβλιοθεραπευτής, καθηγητής δραματοθεραπείας και ψυχολογίας στο Tai Hai College στο Ισραήλ και στο πανεπιστήμιο του Roehampton, στην Αγγλία. Είναι πρόεδρος της κοινότητας για την αντιμετώπιση του στρες (CSPC), Συγγραφέας 30 βιβλίων και πολλών άρθρων πάνω στα θέματα : δημιουργική εποπτεία και αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων. Έχει λάβει 3 εκπαιδευτικά – επαγγελματικά βραβεία.

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Με τον Robert Landy

26-27-28-29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΑΖΑΙΟΥ  ΝΑΞΟΣ

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ  ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

 

 

Οι συμμετέχοντες σ’ αυτό το 4ημερο σεμινάριο θα δημιουργήσουν μια προσωπική ιστορία στο πλαίσιο μιας δραματοθεραπευτικής διαδικασίας, την οποία και θα δραματοποιήσουν με τη μορφή παράστασης κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Όλοι οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν σε υποομάδες ώστε να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν ένα δρώμενο. Στη συνέχεια, Θα επικεντρωθούμε στο καθρέφτισμα των συμμετεχόντων μέσα από τις επί σκηνής δράσεις και στη σύνδεση τους με τις ιστορίες της πραγματικής τους ζωής. Στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να αναπτύξουν ένα μοντέλο θεραπευτικής παράστασης, το οποίο να μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα θεραπευτικά, θεατρικά, και εκπαιδευτικά πλαίσια.

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Self, Identity and Role through Philip Pullman’s

HIS DARK MATERIALS

Brenda Meldrum

Dramatherapist-Playtherapist

 

Ημέρες σεμιναρίου:                        Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Χώρος σεμιναρίου:                         Studio ‘ΑΙΩΝ’, Πρατίνου 72, Παγκράτι

Ώρες σεμιναρίου:                            Σάββατο 19  Νοεμβρίου 10.30-18.3

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 10.30-18.30

 

Σ’ αυτό το Σεμινάριο θα γνωρίσουμε τους τρόπους με τους  οποίους αναπτύσσουμε την αίσθηση του εαυτού και της ταυτότητας από την πρώιμη παιδική ηλικία μέχρι την ενήλικη ζωή και πως προσαρμοζόμαστε στους διαφορετικούς ρόλους που παίζουμε στην καθημερινή ζωή.

Θα μελετήσουμε ψυχολογικές και κοινωνικές θεωρίες της ανάπτυξης του εαυτού και θα επικεντρωθούμε στην attachment theory και σύγχρονες οπτικές από το χώρο της δραματοθεραπείας και παιγνιοθεραπείας.

Θα χρησιμοποιήσουμε κείμενα από το έργο του Phillip Pullman and Nicolas Wright : His Dark Materials, το οποίο μέσα από τις δυνατές μεταφορές θα μας οδηγήσει σε μια βαθύτερη κατανόηση του θέματος.

Εκπαιδευτικοί στόχοι:

v     Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις ψυχολογικές, κοινωνιολογικές και δραματοθεραπευτικές θεωρίες που έχουν διατυπωθεί για την ανάπτυξη του εαυτού από την πρώιμη παιδική ηλικία μέχρι την ενήλικη ζωή.

v     Θα χρησιμοποιήσουν το παιχνίδι και τη σκηνική δράση για να επεξεργαστούν το κείμενο και να εξερευνήσουν του δυνατούς συμβολισμούς.

 

v     Τέλος, θα εξοικειωθούν με θεραπευτικές τεχνικές και ασκήσεις, που θα μπορέσουν στη συνέχεια να εφαρμόσουν στην κλινική πρακτική τους.

 

 

Σεμιναριο

Εισαγωγικό διήμερο Σεμινάριο Εκφραστικής Θεραπείας μέσω Τεχνών 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2020

Περισσότερα στα νέα μας