ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

therapy01
therapy01
therapy02
therapy03
therapy04

H Δραματοθεραπεία φαίνεται ότι είναι αποτελεσματική σε όλους τους πληθυσμούς που εφαρμόζεται είτε ως ατομική θεραπεία είτε ως ομαδική.

Δεν υπάρχει αντένδειξη όσον αφορά την εφαρμογή της σε κάποιον ειδικό πληθυσμό. Αντίθετα είναι ιδιαίτερα βοηθητική στη ψύχωση, στις ψυχωσωματικές νόσους όσο και στην διαδικασία της απεξάρτησης. Αλλά και οι θεραπευόμενοι που επιθυμούν την ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους και της προσωπικότητας τους, βρίσκουν στη δραματοθεραπεία το κατάλληλο όχημα. Λόγω της μεταφοράς που η τέχνη εμπεριέχει, προσφέρεται η δυνατότητα στο θεραπευόμενο να επεξεργαστεί ακόμη και τα πιο δύσκολα ζητήματα που τον απασχολούν.

Η συγκεκριμένη μέθοδος λειτουργεί είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις ακόμη και φαρμακευτική αγωγή.

Στην χώρα μας εφαρμόζεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της ψυχικής υγείας και θεωρείται ως μια από τις δόκιμες μορφές ψυχοθεραπείας.

Στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΙΩΝ εκτός από τις ατομικές συνεδρίες λειτουργούν εβδομαδιαίες απογευματινές κλειστές ομάδες δραματοθεραπείας, δίωρης διάρκειας.

Τις ομάδες οδηγεί και εποπτεύει ο Κος Στέλιος Κρασανάκης και οι συνεργάτες του.
Σ’ αυτές εντάσσονται άτομα με διαφορετικά ψυχικά αιτήματα.
Ελάχιστη διάρκεια ένα έτος.
Η ένταξη τους γίνεται κατόπιν ορισμένων ατομικών συνεδριών.
Κατά την διάρκεια του έτους παρέχονται και διήμερα (Σαββατοκύριακο) βιωματικά σεμινάρια με ειδικές θεματικές.
Επίσης οργανώνουμε και θεραπευτικά σεμινάρια εκτός Αθηνών π.χ. Λάρισα, Βόλος, Χανιά, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και αλλού.
Τα  καλοκαίρια οργανώνουμε summer school στο Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο.

 

Σεμιναριο

Εισαγωγικό διήμερο Σεμινάριο Εκφραστικής Θεραπείας μέσω Τεχνών 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2020

Περισσότερα στα νέα μας