2013 Δραστηριότητες

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ  ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  “ΑΙΩΝ”

----------------------------------------------------------------------------------------

Πρατίνου 72, Αθήνα 11634,Τηλ. 2107258741, Fax. 2107258766, e-mail. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΕΝΕΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Δραματοποιώντας τις γενιές

 

Ημέρες Σεμιναρίου: Σάββατο 25 Μαΐου και

Κυριακή 26 Μαΐου

Χώρος Διεξαγωγής: Studio ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72

Αθήνα

Ώρες Σεμιναρίου: Σάββατο 11.Ο0 έως 18.00

Κυριακή 11.00 έως 18.00

 

Ένα βιωματικό-εκπαιδευτικό σεμινάριο με τη  Λίλυ Στυλιανούδη και τον Στέλιο Κρασανάκη με θέμα τα παιχνίδια που στήνουν οι γενιές στο πέρασμα του χρόνου και τις οικογενειακές επιταγές που περιφέρονται από γενιά σε γενιά μέχρις ότου βρεθεί εκείνος που θα τις εκ-πληρώσει.

Ποιες επιταγές πληρώνει η γενιά του σήμερα;

Πώς οι προσωπικές ιστορίες συναντούν την ‘Ιστορία’;

Πώς γίνεται η ανάθεση των ρόλων και δίνονται τα χαρακτηριστικά τους;

Τελικά θα εξερευνήσουμε τους τρόπους και τους τόπους που η Δραματοθεραπεία συναντάει το Γενεόγραμμα και πως μπορεί η σύζευξη αυτή να προσφέρει στον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο.

 

Η Λίλυ Στυλιανούδη, νομικός - ανθρωπολόγος, ασχολείται από το 1984 ενεργά με την εφαρμογή της κοινωνικής ανθρωπολογίας στον χώρο της ψυχικής υγείας, έχοντας στρέψει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη του γενεογράμματος όπως αυτό, εμπλουτιζόμενο από τις ανθρωπολογικές γνώσεις για τα γενεαλογικά δέντρα και τους κανόνες που διέπουν τις γενιές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο θεραπευτικής παρέμβασης.

 

Ο Στέλιος Κρασανάκης ,Ψυχίατρος, Δραματοθεραπευτής και Σκηνοθέτης. διευθύνει το θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης  «ΘΗΣΕΑΣ»  του Δήμου Καλλιθέας. Από τους πρωτεργάτες της  Δραματοθεραπείας στην Ελλάδα, ίδρυσε το 1994 το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας «ΑΙΩΝ», που παρέχει ολοκληρωμένη μεταπτυχιακή εκπαίδευση και θεραπεία. Διδάσκει σε πανεπιστημιακά σεμινάρια, εκπονεί άρθρα για επιστημονικά συνέδρια και έχει σκηνοθετήσει 22 θεατρικές παραστάσεις.

 

Κόστος συμμετοχής 120€. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Συμμετοχές στο τηλ. 210 7258741 e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Επιστημονικά Υπεύθυνος Στέλιος Κρασανάκης, Ψυχίατρος-Δραματοθεραπευτής

 

 

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας

«Η Μουσική στην Δραματοθεραπεία»

Ρυθμός, Κίνηση, Αφήγηση

Συντονιστής Τάσος Μπάμπαλης ,

ψυχολόγος-δραματοθεραπευτής-θεατροπαιδαγωγός

 

Ημέρες Σεμιναρίου: Σάββατο 15 Ιουνίου και

Κυριακή 16 Ιουνίου

Χώρος Διεξαγωγής: Studio ΑΙΩΝ, Πρατίνου 72

Αθήνα

Ώρες Σεμιναρίου: Σάββατο 11.Ο0 έως 16.00

Κυριακή 11.00 έως 16.00

 

Το σεμινάριο έχει εκπαιδευτικό και δημιουργικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ψυχοθεραπευτές και εκπαιδευόμενους ψυχοθεραπευτές, σε σπουδαστές και επαγγελματίες των τεχνών, σε παιδαγωγούς και εμψυχωτές αλλά και σε όποιον θα ήθελε να εξερευνήσει δημιουργικά την σχέση ανάμεσα στην μουσική και την δραματοθεραπεία.

Η δραματοθεραπευτική μεταφορά συναντά την μουσική ως αφηγηματικότητα, ως εσωτερική κίνηση, ως δόνηση και ως σωματική εμπειρία.

Στο σεμινάριο θα επεξεργαστούμε με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο τα εξής θέματα:

δραματοθεραπευτική χρήση τραγουδιών και μουσικής μέσα στην ομαδική διαδικασία

το δημοτικό τραγούδι ως δραματοθεραπευτικό μέσον

μουσική και αφηγηματικότητα στον λόγο του θεραπευόμενου

η μουσική ως αφηγηματικό εργαλείο στην δραματοθεραπεία (η μουσική σαν ιστορία και η προσωπική ιστορία ως μουσική)

ευαισθητοποίηση στην σωματική πρόσληψη της μουσικής

Δεν προαπαιτείται μουσική ή ψυχοθεραπευτική εμπειρία ή γνώση.

Ο Τάσος Μπάμπαλης σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εκπαιδεύτηκε στη Δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο ΑΙΩΝ και στην παιδαγωγική θεάτρου στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Σπουδάζει κλασική κιθάρα  από το 2006 και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια μουσικής και σωματικής έκφρασης.  Εργάζεται ως δραματοθεραπευτής και ως εμψυχωτής εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών ομάδων

 

Κόστος συμμετοχής 70€. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ME TON THEATER ON THE SPOT-Improvising From The Inside Out

Ο γνώριμος και ξένος  εαυτός μας

STEVE CLORFEINE

Στη Νάξο στον Πύργο Μπαζαίου

 

Το τετραήμερο 23-24-25-26 Αυγούστου 2013 θα διεξαχθεί  στη Νάξο, στον Πύργο Μπαζαίου, σεμινάριο δραματοθεραπείας δεκαοκτώ (18) ωρών με θέμα:

THEATER ON THE SPOT-Improvising From The Inside Out

Ο γνώριμος και ξένος  εαυτός μας

 

Ξεκινάμε με τα ισχυρά εργαλεία της εκφραστικής κίνησης:

την ακινησία

τη σιωπή

τον χώρο

Από αυτή τη βάση εξερευνούμε την αντίθεση ανάμεσα στον κενό χώρο και

στις διαφορετικές ποιότητες, που η κινητική μας έκφραση προβάλλει σ’ αυτόν καθώς χορεύουμε, δρούμε και λέμε ιστορίες.

Η πρακτική του αυτοσχεδιασμού μας λειτουργεί  με έξι παραμέτρους: τον χώρο, τον χρόνο,  την κιναισθητική, τις σχέσεις, τις εικόνες και τις ιστορίες.

Αυτές οι ενέργειες και η δυναμική που προκύπτει από την αλληλεπίδραση τους κατευθύνουν τις επιλογές που κάνουμε, διαμορφώνουν τις εισόδους μας, τις εξόδους μας, την  αρχή,  τη μέση και το τέλος.

Πώς μπορούμε να είμαστε την ίδια στιγμή ο  εαυτός μας και παράλληλα να ενσωματώνουμε αυτό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε;

Θα εξασκηθούμε με τις μορφές που ορίζουν και  οξύνουν τη σχέση μας με το χώρο δουλεύοντας σε υποομάδες, σόλο, ντουέτα, τρίο με ήχο, κίνηση και κείμενο. Η εργασία μας εστιάζεται στο να υπάρχουμε και  να δρούμε συγχρόνως,  εξερευνώντας τις φυσικές μας δυνάμεις, τις αμφιβολίες,  τις επιθυμίες και τις αναστολές μας.

Θεωρούμε τον αυτοσχεδιασμό  ένα γόνιμο πεδίο, ένα εργαστήριο ανοικτό  στην εκφραστική επικοινωνία. Μια αυξημένη συνειδητότητα που αναπτύσσεται και μεταλλάσσεται  με φυσική χάρη.

 

Ο Steve Clorfeine είναι δάσκαλος θεάτρου, συγγραφέας και performer. Έχει μακρά συνεργασία με το Naropa University στο Boulder και με το State University of N.Y. στο New Paltz. Εργάζεται ως δημιουργός ελεύθερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και σε κέντρα αυτογνωσίας στην Ευρώπη και στην Ασία. Συνεργάζεται με ομάδες χορευτών, ηθοποιών και μουσικών, κυρίως με την Larry Harrison, τον Steve Gorn  και για δώδεκα χρόνια με την Meredith Monk. Το 2008-09 τιμήθηκε με το βραβείο Πολιτιστικού Εκπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών, για την δημιουργία θεατρικών παραστάσεων στην Ινδία και το Νεπάλ. Ο Steve ζει στη Νέα Υόρκη και στο Kingston.

 

Ώρες διεξαγωγής:Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 17.00-22.00

Δευτέρα 11.00π.μ.-2.00μ.μ.

Κόστος συμμετοχής 160€. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Συμμετοχές στο τηλ. 210 7258741 e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Επιστημονικά Υπεύθυνος Στέλιος Κρασανάκης, Ψυχίατρος-Δραματοθεραπευτής

 

 

 

 

Σεμιναριο

Εισαγωγικό διήμερο Σεμινάριο Εκφραστικής Θεραπείας μέσω Τεχνών 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2020

Περισσότερα στα νέα μας